Erhvervserfaring
2010 – 2010:
Social og Sundhedshjælper, Fuldtid; Hjemmeplejen Østerbro, Københavns kommune. Mine primære borgere var såkaldte “Psykisk” tunge eller sårbare og kunne med min kærlige og omsorgsfulde mundtlige guidning klare langt de fleste daglige ting selv uden min fysiske medvirken.
Praktiske erfaringer: Tilberede, anrette og hjælp til indtagelse af mad og væske; Øvre og nedre toilette; Indkøb ved indkøbsordning; Vasketøj ved vaskeordning; Toiletbesøg og/eller skift af inkontinenthjælpemidler; Bad; Forflytning; Medicinafhentning og -givning; Af- og påklædning; Psykisk og social pleje og omsorg; Rengøring samt Dokumentation.
2008 – 2010
Uuddannet og timelønnet SOSU-hjælpervikar, Fuldtid; Hjemmeplejen Østerbro, Københavns kommune
Praktiske erfaringer: Tilberede, anrette og hjælp til indtagelse af mad og væske; Øvre og nedre toilette; Indkøb ved indkøbsordning; Vasketøj ved vaskeordning; Toiletbesøg og/eller skift af inkontinenthjælpemidler; Bad; Forflytning; Medicinafhentning og -givning; Af- og påklædning; Psykisk og social pleje og omsorg; Rengøring samt Dokumentation i kørelister.
2007 – 2009
Freelance pædagog- og plejevikar Fuldtid; Midtsjællands Vikarservice, Faxe
Mine arbejdsopgaver for Midtsjællands Vikarservice spredte bredt, f.eks. som pædagogvikar i vuggestue, børnehave og SFO, som lærer og pædagogvikar for døgnanbragte unge fra volds- og misbrugsmiljøer, som pædagogplejevikar på døgninstitutioner for voksne handicappede og for plejehjemsbeboere samt som udekørende plejevikar i den almindelige kommunale hjemmepleje osv. I disse år fik jeg mange erfaringer med at dokumentere i mange forskellige kommuners omsorgssystemer (KOS).
2007 – 07
Voksenpædagogisk medarbejder, Fuldtid; Sommerferievikariat, Hammel Bo og Aktivitetscenter, Hammel
Målgruppen var borgere, der er fysisk og psykisk handicappede. Værdigrundlaget var defineret som et fælles etisk fundament, der skulle sikre, at alle medarbejdere havde indsigt i en fælles grundholdning, der byggede på, at alles liv er af samme betydning og værdi. For, at disse værdier kunne realiseres skulle kommunikationen fungere i samarbejdet medarbejderne imellem, i forhold til de pårørende, og ikke mindst i samværet med brugerne. Kommunikation var defineret som evnen til at forstå og blive forstået, og dette var ledetråden i, hvordan vi ønskede at møde andre, og hvordan vi selv ønskede at blive mødt.
2006 – 07
Voksenpædagogisk medarbejder, Fuldtid; Orlovsvikariat, Plejecentret Søndervang i Faxe
Målgruppen var ældre medborgere. Værdigrundlaget på Søndervang var at være beboernes arme, ben, øjne og ører, hvor de ikke selv kunne pga. handicap eller sygdomme, at være beboernes fortrolige samtalepartnere både i glæde, angst, fortvivlelse og sorg. For mig personligt var det også vigtigt at give beboerne en kærlig, omsorgsfuld og værdig afslutning på livet med dyb respekt for det, de har givet til andre og til verden.
Praktiske erfaringer: Tilberede, anrette og hjælp til indtagelse af mad og væske; Øvre og nedre toilette; Bad; Toiletbesøg og/eller skift af inkontinenthjælpemidler; Forflytning og lejring med stå- og loftlifte; Medicingivning; Øjendrypning; Af- og påklædning; Psykisk pleje og omsorg; Transport med bil og Dokumentation i KOS omsorgssystemer
2005 – 06
Voksenpædagogisk medarbejder i et leve- og bomiljøet Kristiansminde i Roskilde; Fuldtid
Målgruppen var fysisk og psykisk pleje og omsorgskrævende medborgere. Værdigrundlaget på Kristiansminde var at skabe så familiære, let genkendelige og trygge rammer for beboerne som muligt, at planlægge, indkøbe, tilberede og spise maden sammen med boerne, at skabe familiehygge for og med dem samt at arrangere ture ud af huset.
Praktiske erfaringer: Tilberede, anrette og hjælp til indtagelse af mad og væske; Øvre og nedre toilette; Bad; Toiletbesøg og/eller skift af inkontinenthjælpemidler; Forflytning og lejring med stå- og loftlifte; Medicingivning; Øjendrypning; Af- og påklædning; Psykisk pleje og omsorg; kortspil, avisoplæsning m.m. for og med beboerne, Transport med bil; Rengøring; Fødevarekontrol samt Dokumentation i KOS omsorgssystemet
2004 – 05
Personlig handicaphjælper og ledsager for scleroseramt mand i eget hjem, Fuldtid; Roskilde kommune
Min opgave var at være mandens vikarierende jeg i alle livets situationer, fordi sygdommen havde lammet manden både fysisk, mentalt og sprogligt.
Praktiske erfaringer: Tilberede, anrette og hjælp til indtagelse af mad og væske; Øvre og nedre toilette; Toiletbesøg og/eller skift af inkontinenthjælpemidler; Forflytning og lejring med stå- og loftlifte; Medicingivning; Øjendrypning; Af- og påklædning; Psykisk pleje og omsorg; Rengøring og Ledsager, når manden skulle i byen.
2002 – 04
Personlig handicaphjælper og ledsager for scleroseramt ung kvinde i et eget hjem. Pia og Pernilles Handicapservice, Greve, Fuldtid
Min opgave var at være kvindens vikarierende jeg i alle livets situationer, fordi sygdommen havde lammet kvinden både fysisk, mentalt og sprogligt.
Praktiske erfaringer: Hjælpe kvinden med at kommunikere sine behov, tanker og ønsker ved hjælp af en PC med en staveplade; Give sondemad og væske; Øvre og nedre toilette samt bad; Toiletbesøg og/eller skift af inkontinenthjælpemidler; Forflytning og lejring med loftlift; Medicingivning; Øjendrypning; Af- og påklædning; Psykisk pleje og omsorg; Transport med kvindes egen handicapbil; Rengøring samt Dokumentation i dagbog
2002 – 02
Selvstændig vejleder og underviser. Leverede intensiv og individuel vejledning og undervisning til den private kursusvirksomhed Kompetenceporten I/S i Ringsted for ledige dagpengemodtagere i aktivperioden. Bedste resultat: 60 % i ordinært arbejde.
2001 – 02
Underviser og vejleder i EDB (Office pakken), personlig udvikling, kommunikation og samarbejde samt job- og uddannelsesvejledning for folk på sygedagpenge, dagpengemodtagere i aktivperioden samt folk på kontanthjælp. AOF Daghøjskole, Haslev/Holmegaard.
2001 – 01
Selvstændig vejleder og underviser. Leverede intensiv og individuel vejledning og undervisning til den private kursusvirksomhed Kompetenceporten I/S i Slagelse for ledige dagpengemodtagere i aktivperioden. Bedste resultat: 64 % i ordinært arbejde.
2001 – 01
Underviser og vejleder for ledige dagpengemodtagere i aktivperioden, intensiv og individuel vejledning i jobsøgning. Projekt Jobcafeen, Solrød. Bedste resultat: 58 % i ordinært arbejde.
2000 – 01
EDB-underviser, kursusadministrator, testadministrator og leder af PC-kørekort, PC-kursusudvikler amt opsøgende arbejde i virksomheder, AOF Solrød og AOF Greve
1990 – 97
Pædagogisk medarbejder i multietniske daginstitutioner i Høje-Taastrup kommune med tillidshverv som sikkerhedsrepræsentant, tillidsmand for det uuddannede personale samt personalerepræsentant i brugerbestyrelsen
Fra 1975 – 1985
Ufaglært fuldtidsarbejde som Ung pige i huset på en stordriftsgård med mange ansatte, Fabriksarbejder på textilfabrikken Jardex, Supermarkeds- og bagerimedhjælper bl.a. med ansvar for byttepenge og dagens omsætning, kundebetjening samt bestilling og opfyldning af varer samt Landbrugsmedhjælper i Sønderjylland inden for malkekvæg, svineavl og jordbrug.
Uddannelse
2009 – 10
SOSU hjælper uddannelsen, SOSU skolen, Vognmagergade 8, Kbh. K
Afsluttende mundtlig prøve (Karakter 10) og afsluttende prøve i Pædagogik med psykologi (Karakter 12)
Områdefag: Social og samfundsfag (Standpunktsbedømmelse 12) – Sundshedsfag (Standpunktsbedømmelse 12) samt Aktivitets- og praksisfag (Standpunktsbedømmelse 10)
Grundfag: Naturfag (Standpunktsbedømmelse 10)
Bedømmelser: Valgfrit specialefag Folkesundhed og sundhedsfremme, avanceret niveau (Bestået) – Valgfag Innovation (Gennemført) – Praktik Plejehjem for demente borgere – (Godkendt) samt førstehjælp og brandbekæmpelse
2004 – 06
Ikke færdiggjort Folkeskolelæreruddannelse, Haslev Seminarium (NB! Stoppede 2 ½ år inde i mit uddannelsesforløb af personlige årsager)
Opnåede resultater: Eksamen i Kristendomskundskab/livsoplysning (karakter 7). Eksamen i Skolen i Samfundet SIS (karakter 9). Gennemført Praktisk/musisk kursus. Meritoverførsel/fritagelse i Almen Didaktik (pga. uddannelse på DPU). Meritoverførsel/fritagelse i Psykologi og pædagogik (pga. uddannelse på DPU). Godkendt praktik på 1. og 2. studieår. Gennemført linjefagene Dansk 2 år og Matematik 1 år.
2003 – 04
HF enkeltfag, VUC, Køge
Opnåede resultater: Dansk på A-niveau (mundtlig karakter: 11, skriftlig karakter: 10) – Matematik på C-niveau (mundtlig karakter: 9, skriftlig karakter: 10) – Engelsk på C-niveau (mundtlig karakter: 11) og Billedkunst på B-niveau (mundtlig karakter: 9)
1999
Udvidet PC-kørekort, Niels Brock i Valby. Microsoft Tekstbehandling, Regneark og Database, Desktop, Publishing samt Integreret informationsbehandling- og formidling (bestået)
1998 – 99
Pædagogisk/psykologisk/sociologisk Voksenunderviseruddannelse (bestået), Danmarks Pædagogiske Universitet i Emdrup
1996
Paragraf 9 sikkerhedsuddannelse, Høje-Taastrup kommune
1988
HF enkeltfag, VUC i Høje-Taastrup. Opnåede resultater: Psykologi (karakter: 7) og Samfundsfag (karakter: 8)
Kurser
2016
Psykologi v/psykolog Jonas Wridt, Kofoeds Skoles Oplysningsforbund. København. Fra 19/8 2016 til 16/12 2016.
Formål: At få en øget indsigt i Samfundsvidenskabelig psykologi (Det fælles eller almene/mennesket i dets kontekst/mennesket i gruppen/fortolkning + forhandling), Naturvidenskabelig psykologi (Det almene/mennesket som biologisk væsen/forklaring) og Humanvidenskabelig psykologi (Det særlige/mennesket som bevidst individ/forståelse).
Emner, jeg fik øget indsigt i: 1) Hvad er psykologi? – 2) Socialpsykologi – 3) Lydighed – 4) Magt – 5) Ondskab – 6) Kommunikation og konfliktløsning – 7) Stress og livsforandringer – 8) Omsorgssvigt og tilknytningsforstyrrelser – 9) Emotioner og følelser – 10) Depression – 11) Angst – 12) Selvmord – 13) Behandling og kognitiv psykologi.
2009
Find livsgnisten i mennesker med demens, Københavns SundhedsAkademis Temadag 6. november 2009 med Jane Verity, hvor læringsudbyttet var følgende: Indsigt i, hvordan mennesker med demens tænker og føler – Praktiske råd, teknikker og færdigheder, som med det samme kan give et positivt resultat – Redskaber til at vække færdigheder, der ligger i dvale hos mennesker med demens.

2004
Praktiskmusisk kursus, Haslev lærerseminarium.
Formål: At få ideer til og praktisk træning i, hvordan man i undervisning kan lege med børn for at få dem til at bruge sin krop, så teoretisk viden kan integreres som reaktioner i sprog og krop, bl.a. ved hjælp af musikaktiviteter, hvor man er afhængig af at et godt samarbejde for at få musikken til at spille godt, at spille drama over velkendte situationer fra hverdagen, for at blive mere bevidst om hvilken rolle, man selv har i f.eks. en konflikt, at spille teater for at styrke selvværdet til at turde stå frem for en stor forsamling, at udtrykke sine meninger og følelser ved hjælp af lys, billeder og multimedieshows m.m.
2004
Intensiv Krops- og psykoterapeutisk forløb i ½ år, Instituttet for kreativ psykoterapi, Kokkedal.
Formål: At skærpe min bevidsthed om kærlighedslivet mange facetter, at skærpe min bevidsthed på den store forskel, vi kvinder og mænd agerer, kommunikerer og reagerer på som gør, at vi i vores parforhold ofte kommer til at gå fejl af hinanden, at skærpe min bevidsthed på kroppens reaktioner på et henholdsvis godt og dårligt fungerende parforhold og at få praktiske redskaber til at håndtere både sorg, smerte, vrede, irritation, bitterhed, nag, frygt, men også glæde og lykke.
2000
PC-kørekort testadministrator- og leder, Dansk Dataforening
2000
Systemansvarlig i Microsoft Office og Windows styresystem, installering og afinstallering af programmer og styresystem m.m., 24 ugers forløb på AOF Kursuscenter i Haslev
1998
Teatersport i 2 uger, Odder Højskole
1998
EDB- og journalistik fuldtid i 12 uger, AOF daghøjskole i Taastrup
1997 – 98
Voksenpædagogisk Grundkursus fuldtid i 12 uger, AOF daghøjskole i Taastrup. Dette kursus gav mig adgang til at komme ind på Voksenunderviser- og vejlederuddannelsen på Danmarks Pædagogiske Universitet senere samme år.
1996
Rummet som inspirationskilde, Høje-Taastrup kommune
1995
Den svære forældresamtale, Høje-Taastrup kommune
IT
Jeg har siden 1993 haft egen PC. Teoretisk og praktisk erfaring med Microsoft Windows 95/98/2000/XP/7/10/11, Microsoft Office Professionel 1997, 2000, 2003, 2007, 2013, 2016, 2019, 2021, Internet, WordPress, simpel videoproduktion, softwareinstallation samt hardwareopgradering.
Frivilligt arbejde
Jeg har lavet frivilligt arbejde i forskellige handicaporganisationer og interesseorganisationer fra starten af 1990’erne, indtil de fysiske handicap, som jeg pådrog mig ved en alvorlig trafikulykke i 2010, satte en stopper for, at jeg kunne fortsætte med at lave alt det frivillige arbejde, som jeg gjorde tidligere.
I 2018 blev jeg medlem af foreningen ForRetssikkerhed, hvis hovedformål er at arbejde for at styrke borgernes retssikkerhed på social- og beskæftigelsesområdet ved blandt andet at bistå kronisk syge borgere med at holde deres kommuner ansvarlige, når de udsætter borgerne for helbredsforværring og økonomiske tab på grund af langtrukken og ulovlig sagsbehandling.
I 2019 blev jeg valgt til bestyrelsen. I 2021 blev jeg valgt som foreningens kasserer, hvor mine frivillige arbejdsopgaver er at registrere indbetalte donationer og medlemskontingenter, lave og udsende lønsedler til de mennesker, vi har ansat i humanitære fleksjob, indberette skattefradrag for donerede beløb en gang årligt, løbende kommunikere med vores medlemmer og donatorer, udarbejde indtægts- og udgiftsopgørelser en gang årligt m.v.

Jeg var en del af Menneskebiblioteket, hvor læsere fra 2009 til 2022 kunne låne mig og gå på opdagelse i mine 2 bogtitler; ædru alkoholiker og førtidspensionist.
Hjælp-til-selvhjælp
Fra august 2016 til 2020, hvor Danmark blev lukket ned på grund af coronapandemien, var jeg selvmøder i Medieværkstedet på Kofoeds Skole med det formål at hjælpe mig selv primært for at forebygge total social isolation fra andre mennesker i mit 1-værelses handicapbolig og sekundært for at vedligeholde mine faglige IT-kundskaber og samarbejdskompetencer med kolleger.
Siden 2016 har jeg været en del af den sociale modstandsbevægelse, hvis fælles hovedformål er at hjælpe hinanden og os selv med ikke at bukke helt under på grund af jobcentrenes og Ankestyrelsens årelange sags”mis”behandling af kronisk handicappede og syge mennesker på beskæftigelses- og socialområdet.
Min erfaring er desværre, at jobcentrenes og Ankestyrelsens generelle praksis ikke er at sikre, at kronisk handicappede og syge menneskers helbred ikke forværres af myndighedernes vedholdende krav og pres om, at de/vi skal blive i stand til at blive 100 % eller delvis selvforsørgende ved indtægtsgivende ordinært fuldtidsarbejde på ordinære vilkår eller i et fleksjob. Tværtimod er det desværre min erfaring, at disse myndigheder har en generel fælles interesse i at fastholde kronisk handicappede og syge mennesker længst muligt på lavest mulige offentlige forsørgelsesydelsesydelse, så der kan spares flere milliarder kroner om året på forsørgelsesudgifter til borgerne. Det kan du høre og se i de ca. 140 videoer, som jeg har været med til at lave siden 2017 via at klikke ind på Liv Over Lovs YouTube-kanal herunder.

Fritidsinteresser
Selvom jeg ikke har ret mange kræfter til at være aktiv i samfundslivet, har jeg på det psykiske plan holdt fast i mine fritidsinteresser, fordi ellers ville jeg hurtigt gå helt til grunde efter jeg blev førtidspensioneret i juni 2019.
Mine fritidsinteresser har hele mit liv været: Familieliv, socialt samvær med gode venner; ukommercielt og umaterialistisk samvær i sociale fællesskaber, hvor jeg kan udvikle mig personligt og gruppevis i forhold til fælles interesser og behov; socialrealistiske-, autentiske-, aktions- og krimifilm, drama- og dokumentarfilm, samfundsforhold især samfundsværdi-, social-, arbejdsmarkeds- og uddannelsespolitik; læse litteratur, der kan inspirere mig og stimulere mig i mit livs personlige udviklingsproces og i mine fagkundskaber; dansk og udenlandsk kultur og natur, især indianernes firfoldige levevej; cykling; skov; strand og musik.